Todi
Todi ligt in Umbrië, het groene hart van Italië. Vanaf de vliegvelden in Rome is het zo’n 1,5 uur rijden met de auto en vanaf vliegveld Pisa 2,5 uur. Ryanair, Transavia, KLM en EasyJet vliegen op Rome en Pisa. Als u met de auto komt uit Nederland, is het ongeveer 15 uur rijden.

Binnen 10 minuten bent u in het middeleeuwse centrum van Todi. Op het Piazza del Popolo zijn gezellige terrasjes, in de mooie straten vindt u leuke winkels en heel veel restaurants waar u heerlijk kunt eten. Vaak zijn er leuke festivals.

Perugia, Orvieto en andere steden
Op korte afstand rijden zijn er prachtige steden zoals Perugia te bezichtigen. Verder staat Orvieto bekend om zijn prachtige kathedraal en Assisi voor zijn basiliek en kerken. Wilt u winkelen? Bezoek Montefalco voor prachtig geweven tafellakens, Deruta voor keramiek, Perugia voor chocolade, Trevi voor olijfolie en Norcia voor worst. En elk plaatsje heeft wel een paar delicatessenwinkels met truffels, tapenade en pasta.

Wijn in Umbrië
Wijnliefhebbers kunnen in Umbrië tevens hun hart ophalen. Door de gunstige ligging en klimaat is het een ideale wijnstreek. Je vindt hier rode kwaliteitswijn van de Sangiovese en Sagrantino druif en Grechetto en Malvasiadruif.